Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Pre-Qingming Red Jade Curled White Tea

Od: 3,85 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: WT1812 Kategorija:

Pre-Qingming Red Jade Curled White Tea

Od: 3,85 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: WT1812 Kategorija:

Pre-Qingming Red Jade Curled White Tea

Vrijeme berbe: ožujak, 2022.
Porijeklo: Nantou, Tajvan
Visina vrta: 300 m
Kultivar: Hong Yu T-18
Stupanj oksidacije: nizak
Način branja: ručno

Iako se na Tajvanu ne proizvodi mnogo bijelih čajeva, naši partneri u središnjem Tajvanu u vlastitoj tvornici proizveli su jedini bijeli čaj za koji znamo da se proizvodi pomoću ove sorte. Koristeći listiće iz vlastitog organskog vrta čaja potpuno ručno su proizveli ovaj čaj. Listovi čaja ne dolaze u dodir ni sa kakvim strojevima. Slično kineskom Shou Mei bijelom čaju, mladi listovi se ručno beru i nježno postavljaju kako bi prirodno uvenuli, zatim se ručno tresu kako bi se potaknula lagana oksidacija i konačno suše kako bi se zadržao njihov bogat miris.

Suhi list čaja izgleda prilično tamno, ali daje vrlo bistru tekućinu te predivnu aromu koja se osjeti vrlo brzo nakon namakanja. Čaj je sladak, gust i gladak.

Hong Yu (Red Jade) je jedinstvena vrsta čaja (TRES18) koju je nedavno razvila The Taiwan Tea Research and Extension Station u brdima oko jezera Sun Moon u okrugu Nantou, središnji Tajvan. Stanica za istraživanje i proširenje u to je vrijeme bila usredotočena na razvoj i proizvodnju drugih čajeva te je na kraju stvorila jedan od uistinu jedinstvenih čajeva na svijetu. Red Jade je križanac sorte Assam iz Burme i lokalne tajvanske sorte divljeg čaja te je postao je popularan kao vrhunski crni čaj, a sada se također koristi za izradu rijetkog i jedinstvenog bijelog čaja.

Prošla zima bila je tipična s dobrim hladnim razdobljima i točno odgovarajućom količinom kiše; upravo ono što je potrebno za proizvodnju kvalitetnijih proljetnih čajeva. Dolaskom proljeća i toplijih dana, čaj u vrtovima raste sporije stvarajući fine i ravnomjerne mlade listiće vrlo bogate aromom. Ovaj poseban stil bijelog čaja bio je daleko najpopularniji prošle godine jer je jedan od najslađih bijelih čajeva od sorte Red Jade, a usuditi ćemo se reći i najbolji do danas!

Ponosni smo vam što možemo ponuditi ovaj vrlo ugodan i jedinstven čaj s obzirom da je čaj proizveden u ograničenim količinama.

Priprema – čajnik:
• 4 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 85°C
• prelijevanja 4:  1,5-2 min, 2 min, 2,5 min, 3 min

Priprema – gaiwan:
• 5 g čaja
• 110 ml vode
• temp. 85°C
• prelijevanja 5: 25s, 30s, 50s, 90s, 110s