Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Honeysuckle Flower Tea

Od: 2,50 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: YD224-3 Kategorije: ,

Honeysuckle Flower Tea

Od: 2,50 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: YD224-3 Kategorije: ,

Honeysuckle Flower Tea

Vrijeme berbe: jesen 2023.
Porijeklo: Yuanyang, Henan, Kina
Visina vrta: 78 m
Način branja: ručno

Orlovi nokti su antibakterijska biljka koja djeluje protuupalno. Također je vrlo učinkovita protiv akni zbog svoje sposobnosti da inhibira rast bakterija.

Ovu kinesku biljku je uvijek dobro imati u kući jer učinkovito djeluje protiv prehlade ili gripe prema kineskoj medicini.

Čaj od orlovih noktiju, također poznat kao ‘Jin Yin Hua’ (金银花) je biljka porijeklom iz Kine, Japana i Koreje, ali se sada uzgaja u cijelom svijetu. Zbog velike popularnosti ove biljke u Kini, nije uvijek lako pronaći visokokvalitetne zalihe. Ovaj čaj nabavljen je direktno iz izvora u selu Yuanyang u pokrajini Henan te je odabrana najbolja kvaliteta.

Latinski izraz za ovu vrstu orlovih noktiju je ‘Lonicera Japonica’, koja se općenito konzumira u Kini i primjenjuje u praksi tradicionalne kineske medicine.

Na temelju osobnih preferencija, čaj možete zasladiti medom ili iscijediti malo limuna za dodatnu aromu. Med se posebno preporučuje ako planirate napraviti ledeni čaj. Miris cvijeća i okus meda savršeno se slažu!

Ovaj čaj pomaže u čišćenju tijela ispiranjem štetnih toksina koji se nakupljaju tijekom vremena. Kada se toksini oslobađaju iz tijela, imunološki sustav jača i razina energije se povećava.  Ovaj je napitak se često spominje zbog svojih detoksikacijskih i ljekovitih svojstava. Štoviše, koristi se za liječenje raznih bolesti, kao što su čirevi, upala grla, vrućice i infekcije.

Čaj od orlovih noktiju moćan je u borbi protiv raznih bolesti i vrlo je umirujući. Koristi se protiv groznice, čireva, upale grla i kožnih infekcija. Orlovi nokti su odličan način za prirodno hlađenje i detoksikaciju organizma.

Osim toga, čaj pomaže protiv mučnine, respiratornih problema, glavobolje i štetnih bakterija. Bogat je vitaminom C, salicilnom kiselinom, kalijem, magnezijem, antioksidansima, bioflavonoidima i drugim bitnim nutrijenatima.

Mnogi ljudi uživaju u blagom okusu vanilije čaja od orlovih noktiju, a miris je toliko ugodan da se biljka ponekad koristi u aromaterapiji.

 

 Priprema – čajnik:
• 3 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 95°C
• prelijevanja 2: 2 min, 4 min

Priprema – gaiwan:
• 4 g čaja
• 120 ml vode
• temp. 100°C
• prelijevanja 5: 15s, 20s, 30s, 35s, 40s