Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Jasmine Pearl Green Tea

Od: 2,10 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: WF221011-4 Kategorija:

Jasmine Pearl Green Tea

Od: 2,10 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: WF221011-4 Kategorija:

Jasmine Pearl Green Tea

Vrijeme berbe: 15. travnja 2022.
Porijeklo: Ningde, Fujian, Kina
Visina vrta: 500 m
Kultivar:  Fuding Dabai
Način branja: ručno

Jasmine Pearl Green Tea je vrlo kvalitetan zeleni čaj koji potječe iz kineske regije Fujian. Sastoji se od lišća čaja iz visokih planinskih vrtova čaja ubranog u proljeće. Područje uzgoja bogato je mineralima i siromašno dušikom.

Čaj s jasminom jedan je od rijetkih čajeva u Kini s okusom prirodnog cvijeta. Da bi se postigao fascinantan okus jasmina, koristi se vrlo velika količina pupoljaka jasmina. Pupoljci jasmina beru se danju, a navečer se šalju u tvornicu čaja te se preko noći miješaju s čajem. Tijekom noći, pupoljci se otvaraju i prenose predivan miris na čaj.

Sljedećeg jutra iskorišteni cvijetovi se prosiju i bace, a postupak se ponavlja s novim cvjetovima jasmina kako bi se postigao savršen čaj s dugotrajnim mirisom jasmina. Postupak se obično ponavlja pet puta, a sedam je već ekstrem. U vrlo malom broju slučajeva može biti devet aromatiziranja, ali to ne znači da se time postiže najbolja kvaliteta čaja. Mnogo faktora utječe na krajnji proizvod pa ako kvaliteta cvjetova nije dobra i postupak se ponavlja više od 5-6 puta, to je može biti pogubno za čaj budući da svježi pupoljci jasmina unose u čaj vlagu koja loše utječe na okus čaja te čaj brže stari. Dakle, iako težimo najtrajnijem okusu jasmina, potrebno je imati i vrhunsku kvalitetu čaja kao i visokokvalitetne cvjetove jasmina u savršenoj harmoniji.

Listići čaja zahtijevaju pažljivo, vješto branje i obradu. Prvo se radi zeleni čaj u obliku iglica. Zatim se čaj omekša vodom i ručno valja u okrugli biserni oblik. Nakon što se naprave zeleni “biseri”, čuvaju se nekoliko mjeseci i čekaju sezonu jasmina. Iako ova sezona traje od lipnja do studenog, ovaj čaj aromatizira se samo krajem ljeta i početkom jeseni kada cvijet ima najbolji miris u godini. Nježne kuglice zelenog čaja pet puta se miješanju sa svježim cvjetovima jasmina kako bi čaj imao dugotrajan miris za što je potrebna vrlo velika količina svježih pupoljaka.

Jasmine Pearl Green Tea je bogat antioksidansima i kaže se da je izvrstan za kožu. Također pomaže u probavi i usporava proces starenja.
Kombinacija zelenog čaja i jasmina pomaže u regulaciji težine i mršavljenju. Ubrzava metabolizam, potiče sagorijevanje masti i pomaže u gubitku kilograma.

Jasmin blagotvorno djeluje te smanjuje stres i anksioznosti, a sam miris jasmina djeluje umirujuće na živčani sustav, poboljšava raspoloženje te smanjuje broj otkucaja srca. Potiče rad mozga i poboljšava koncentraciju.

Okus ovog zelenog čaja je blag s prirodnim cvjetnim mirisom cvijeća, što ga čini jednim od najpopularnijih aromatiziranih zelenih čajeva u Kini.

 

 

 Priprema – čajnik:
•  4 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 80°C
• prelijevanja 4: 1-2 min, 2 min, 2,5 min, 3,5 min

Priprema – gaiwan:
• 5 g čaja
• 110 ml vode
• temp. 80°C
• prelijevanja 6: 40s, 60s, 90s, 120s, 140s, 180s