Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

West Lake Long Jing Qun ti Zhong

Od: 3,20 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: YD524-2 Kategorije: ,

West Lake Long Jing Qun ti Zhong

Od: 3,20 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: YD524-2 Kategorije: ,

West Lake Long Jing Qun ti Zhong

Vrijeme berbe: 23. travanj 2024.
Porijeklo: West Lake, Xi Hu, Zhejiang, Kina
Visina vrta: 750 m
Kultivar: Qun Ti Zhong
Način branja: ručno

West Lake Dragon Well čaj je nedvojbeno najpoznatiji zeleni čaj iz Kine. Izrađen isključivo tradicionalnim metodama, ovaj čaj ručno biraju i obrađuju lokalni majstori čaja. Jedinstvena tehnika prženja u tavi rezultira prženom i orašastom aromom.

Jedinstveni naziv ovog kineskog zelenog čaja potječe iz drevnog sela zvanog “Zmajev bunar”, smještenog jugozapadno od “Zapadnog jezera” u Hangzhou.

Ovo slikovito jezero, koje zbog svog mirnog šarma cijene i kineski i međunarodni turisti, simbolizira Hangzhou u Kini. Okruženo brdima s vrhovima pagoda i zapanjujućim mostovima, West Lake se često smatra prikazom klasične kineske ljepote.

Južno od ovog legendarnog jezera nalazi se jedna od najpoznatijih regija čaja u Kini nazvana po samom Zapadnom jezeru. Ova regija obuhvaća pet poznatih sela Dragon Well u kojima se više od tisuću godina proizvodi izvorni lokalni čaj. Ovaj čaj proizvode mala obiteljska gospodarstava u selu Mei Jia Wu. Ostala 4 sela su Shifeng, Yunxi, Hupao i Longjing.

Čaj West Lake Dragon Well poznat je po četiri iznimne kvalitete: smaragdnozelenoj boji, aromatičnom okusu, prekrasnom izgledu i osvježavajućem okusu. Razdoblje berbe traje kratkih šest tjedana i počinje krajem ožujka. Najkvalitetniji čajevi proizvode se u prva dva tjedna. Nakon što se svježi listovi čaja uberu ujutro, moraju se osušiti na zraku u sjeni i istog dana ručno ispeći. Peku se ručno, golim rukama kako bi točno izmjerili toplinu i suhoću lišća. Nakon prženja, listovi čaja se ostave da se ohlade prije nego što se zatvore u vrećice kako bi se očuvala njihova svježina.

Sadržaj kofeina u čaju Dragon Well približno je upola manji od sadržaja tipičnog kineskog crnog čaja, zahvaljujući nižoj preporučenoj temperaturi namakanja. Njegova svježina čini ga iznimno bogatim antioksidansima, koji pomažu u poboljšanju kože, pružaju protuupalne prednosti i smanjuju rizik od uobičajenih bolesti.

Pogodan je i za cold brew. Nema nikakve gorčine i osjeća se prirodna slatkoća.

 

Priprema – čajnik:

  • 3 g čaja
  • 200 ml vode
  • temp. 75°C
  • prelijevanja 3: 1,5 min, 2 min, 3 min

 

Priprema – gaiwan:

  • 4 g čaja
  • 100 ml vode
  • temp. 75°C
  • prelijevanja 4-5: 30s, 40s, 50s, 100s, 150s