Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Bi Tan Piao Xue Super Jasmine

Bi Tan Piao Xue jedan je od najkvalitetnijih kineskih čajeva s jasminom poznat i kao Snow Jasmine.

Od: 3,20 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: WF230212-2 Kategorija:

Bi Tan Piao Xue Super Jasmine

Bi Tan Piao Xue jedan je od najkvalitetnijih kineskih čajeva s jasminom poznat i kao Snow Jasmine.

Od: 3,20 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: WF230212-2 Kategorija:

Bi Tan Piao Xue Super Jasmine

Porijeklo: Sichuan Provincija, Kina
Nadmorska visina vrta: 1000 – 1200 m
Vrijeme berbe: travanj, 2023.
Aromatiziran; srpanj 2023.
Način branja: ručno (jedan pupoljak i jedan tek otvoreni listić)

Bi Tan Piao Xue jedan je od najkvalitetnijih kineskih čajeva s jasminom poznat i kao Snow Jasmine.
Baza ovog čaja je zeleni čaj Meng Ding Gan Lu ocijenjen kao jedan od deset najpoznatijih čajeva u Kini od strane Associated Pressa i New York Dailyja 2001. godine.

Meng Ding Gan Lu potječe iz planine Mengding, provincije Ya’an, Sichuan. Pripada zelenom čaju, stoga je svjež i osvježavajuć okus vrlo važan. Beru se svježi i nježni pupoljci čaja u rano proljeće, a uz posebnu metodu Meng Ding Gan Lu obrade “tri prženja, tri valjanja“, gotov čaj ima jaku aromu. Nakon kuhanja, pupoljci i listovi su svježi i nježni, a tekućina čaja je žućkastozelena s nježnim kestenjastim, slatkim notama i notama graha. U usporedbi s običnim zelenim čajem, okus mu je bogatiji i mekši.

U Kini se čajevi s jasminom većinom konzumiraju na sjeveru. Chengdu, glavni grad Sichuan provincije, jedan je od rijetkih gradova na južnijem dijelu Kine gdje je izražena kultura ispijanja te vrste čaja.
U tom gradu cijeni se tradicija međusobnog pričanja priča i za to vrijeme pilo se puno čaja, pogotovo od jasmina. Kaže se da kako su ljudi u gradu imali dovoljno vremena i novaca te cijenili visoku kvalitetu, povećali su se i kriteriji za ocjenu čaja. Tako je stvoren vrhunski čaj s jasminom Bi Tan Piao Xue.

Čaj se sastoji od jednog pupoljka i jednog tek otvorenog listića visokokvalitetnog čajnog grma regije Emeishan. Zatim se čeka do početka srpnja kada jasmin ima najbolji miris kako bi se listići aromatizirali na potpuno prirodan način. Polja jasmina nalaze se u blizini mjesta obrade kako se ne bi gubilo na kvaliteti cvjetova nakon branja. Aromatiziranje listića čaja s cvjetovima jasmina potrebno je ponavljati 5-7 puta kako bi čaj imao trajniji miris i aromu, a cijeli postupak traje tri tjedna. Nakon završenog procesa aromatiziranja, cvjetovi se uklanjaju.

Priprema – čajnik:
• 3 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 85°C
• prelijevanja 5: 1-2 min, 2 min, 2,5 min, 3 min, 4 min

Priprema – gaiwan:
• 4 g čaja
• 110 ml vode
• temp. 85°C
• prelijevanja 7: 15s, 25s, 35s, 45s, 55s, 65s, 80s