Vrijeme berbe: početkom travanja 2025.
Porijeklo: Huang Mountain, Anhui, Kina
Visina vrta: 1870 m
Kultivar: Qun Ti Zhong
Način branja: ručno
Prva godišnja berba ovog čaja počinje u rano proljeće prije festivala Qing Ming, a bere se pupoljak s jednim do dva mlada listića. Nježne teksture i cvjetne arome te slatkog okusa s notama citrusa.
Ovaj Mao Feng uzgaja se u Huang Shanu (Žutoj planini), poznatom slikovitom mjestu i domu mnogih poznatih sorti kineskih zelenih čajeva. Magloviti planinski vrhovi pružaju savršeno okruženje i tlo za uzgoj najspektakularnijeg Mao Feng čaja u Kini.
Huang Shan je prekrasno mjesto koje karakteriziraju granitni vrhovi i uvijeni borovi. Njegova ikonična ljepota inspirirala je kineske pjesnike i slikare, a idealni prirodni uvjeti rezultirali su razvojem zaista nevjerojatnog čaja. Samo ispijanje šalice ovog čaja vodi u poseban umirujući svijet.
Priprema – čajnik:
- 3 g čaja
- 200 ml vode
- temp. 80°C
- prelijevanja 3: 1,5 min, 2 min, 3 min
Priprema – gaiwan:
- 5 g čaja
- 110 ml vode
- temp. 80°C
- prelijevanja 4: 30s, 40s, 50s, 100s