Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Jinmudan – Banyan Rock Tea

Od: 6,50 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: WLNG_JMDBY Kategorije: ,

Jinmudan – Banyan Rock Tea

Od: 6,50 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: WLNG_JMDBY Kategorije: ,

Jinmudan – Banyan Rock Tea

Vrijeme berbe: proljeće 2023.
Porijeklo: Wuyishan, Fujian, Kina
Visina vrta: 650m
Kultivar: Shuixian
Način branja: ručno

Ovaj prekrasan i najpoželjniji “rock tea” dobiva se vrlo osebujnim postupkom i sastoji se od vrijednih čajeva iz parka Wuyishan.

Njegovi se listovi pažljivo peku na ugljenu pod brigom vještih majstora čaja u bambusovim posudama što dodaje poseban dimljeni okus koji se zadržava u nepcu i u šalici pružajući poseban doživljaj.

Prirodna mineralna aroma ovog wulong čaja topla je i nježna, obogaćena slatkim mirisnim naznakama zrelog žutog voća.

Peng Bao, proizvođač ovog čaja kojeg smo imali prilike i osobno upoznati nedavno prilikom posjata Kini, potječe od generacija uzgajivača stabala čaja u parku Wuyishan. Majstor je u umjetnosti Yáo qīnga, tj. procesa kombiniranja nekoliko vrsta čajeva da bi se dobio najbolji okus, a koji predstavlja najvažniju fazu za proizvodnju visokokvalitetnih wulong čajeva. Proveo nas je svojim vrtovima i uputio u proces miješanja čajeva kada smo trebali sami napraviti svoj blend za Da Hong Pao prema njegovom primjeru.
Njegovo umijeće donijelo mu je brojne zlatne i srebrne medalje na natjecanjima.

Ovaj kultivar zvan “zlatni božur” dobio je broj 220, a odredio ga je institut za čaj pokrajine Fujian. Uzgajan tijekom razdoblja od 24 godine na Istraživačkom institutu za lišće čaja Akademije poljoprivrednih znanosti provincije Fujian te križanjem Tieguanyina i Golden Gui čaja. Okus mu je blag i “sladak”, s nježnim mirisom orhideje i gardenije.

Čajeve s ovih kamenih područja najbolje je piti polako kako bi osjetili sve nijanse njihove bogate arome koja se dugo zadržava u ustima.

Ovi čajevi djeluju vrlo opuštajuće te kao da prožimaju svaku stanicu tijela. Osjetit ugode prilikom ispijanja čaja prelazi u popunu opuštenost uma i tijela.

       

Završni proces pečenja kamenih čajeva obavlja se pomoću drvenog ugljena, obogaćujući ovu kategoriju čaja dugotrajnom prženom aromom.
Prvo pečenje obavlja se između svibnja i lipnja, drugo je u kolovozu, dok se treće peče između listopada i studenog.

To je razlog zašto se ovi čajevi ne mogu pronaći u prodajo prije jeseni.

Priprema – Yixing glineni čajnik:
• 5 g čaja
• 110 ml vode
• temp. 100°C
• prelijevanja 5: 10s, 10s, 20s, 30s, 50s

Priprema – gaiwan:
• 5-6 g čaja
• 120 ml vode
• temp. 100°C
• prelijevanja 5:  5s, 10s, 15s, 25s, 40s