Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Old Bush Gong Ting Shu Pu-erh Tuocha 100g

16,50 

*PDV je uključen u cijenu

Na zalihi

SKU: WF221011-15 Kategorija:

Old Bush Gong Ting Shu Pu-erh Tuocha 100g

16,50 

*PDV je uključen u cijenu

Na zalihi

SKU: WF221011-15 Kategorija:

Old Bush Gong Ting Shu Pu-erh Tuocha 100g

Porijeklo: Wokan Shan of Simao Yunnan, Kina
Vrijeme berbe: ožujak, 2018.
Visina vrta: 1560 m
Čajni grm: Yunnan Big Leaf Tea Qun Ti Zhong (Seed growing), starost oko 60 godina

Za razliku od većine Yunnan Shu Pu-erh čajeva za koje se koriste miješane sirovine iz mnogih različitih čajnih vrtova, ovdje se koristi samo materijal iz jednog organskog čajnog vrta. Ovime se iz kontroliranog izvrsnog materijala izrađuje visokokvalitetni organski shu pu-erh čaj. Čaj ima mnogo zlatnih vrhova i slatkog voćnog je okusa. Tekućina je tamna, dubokog okusa koji je rezultat bogatog sadržaja koji donosi organski uzgoj.

Nakon prženja i valjanja čaj se stavlja na sunce kako bi se osušio. To je jedinstvena obrada čaja Yunnan Puerh – Shai Qing. Listići se zatim slažu na hrpu i prekrivaju palminom tkaninom s mikroorganizmom za fermentaciju. Fermentacija traje oko dva mjeseca.

Nakon fermentacije zreli pu-erh čaj se prosije i razvrsta, a sitniji listovi čaja obično se koriste za proizvodnju mini tuocha. Razvrstavanjem listova iste berbe određuje se da li će se listovi koristiti za izradu mini tuocha ili većih kolača.

Iz postupka ocjenjivanja, čajni listovi svrstavaju se u vrhove, sitne listove, krupne listove, stabljike itd. Obično postoji 5 do 6 stupnjeva ili ponekad čak i do 10 stupnjeva u kojima najviša ocjena sadrži najveći postotak pupova pa se zove Gong Ting pu-erh čaj. Zatim slijedi posebna ocjena, 1. razred, 2. razred i tako dalje. Zahvaljujući broju zlatnih vrhova, izgled ocjene Gong Ting je tako krasan. Zbog vrlo ograničene količine i velike potražnje Gong Ting pu-erh ima najvišu cijenu. Međutim, ocjena zrelog pu-erh čaja ne odražava njegovu kvalitetu, već karakteristike šalice. Kvaliteta je definirana korištenom sirovinom.

 

Određeni sastojci u pupoljcima čaja proizvode vrlo jedinstven okus. Zahvaljujući velikom broju pupova okus je vrlo nježan i mekan. U osnovi, u ovom trendu nema izuzetaka bez obzira na vrstu čaja. Kad se čaj sastoji od više većih i zrelih listova, daje puniji i trajniji okus dok je čaj s puno pupova mekši i nježniji.

Ocjene zrelog Puerh čaja odražavaju njegov karakter, a kvalitetu definira njegova sirovina.
Pomaže u probavi hrane te blagotvorno djeluje na želudac.

Priprema – čajnik:
• 5 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 90°C
• prelijevanja 5: 1 min, 1.5 min, 2 min, 2.5 min, 3 min

Priprema – gaiwan:
• 5 g čaja
• 100 ml vode
• temp. 90°C
• prelijevanja 8: 20s, 15s, 15s, 20s, 30s, 50s, 60s, 120s