Vrijeme berbe: 2018.
Porijeklo: Menghai & Xinhui, Yunnan, Kina
Visina vrta: 1100m & 56m
Kultivar: Da Ye Zhong
Način branja: ručno
Fino odležani zreli pu erh čaj punjen u prirodno osušene sitne zelene mandarine. Savršeno uravnotežen i gladak okus pu erha s kompleksnim slatkim notama mandarine.
Zreli pu erh čaj sastoji s od lišća čajevca iz različitih regija u Yunnanu kako bi se savršeno uravnotežio okus svježih mandarini. Svaka mala mandarina pažljivo se osuši i puni pu-er čajem.
Za ovaj čaj koristile su se mandarine iz Xinhuija (provincija Guangdong), poznate regije specijalizirane za proizvodnju ovih mandarina. Prema uzgajivaču, Xinhui ima povijest proizvodnje suhih mandarina tisućama godina. U početku su se ove mandarine koristile u tradicionalnoj kineskoj medicini za zdravu prehranu. Posebno je djelotvoran protiv upale grla, želučanih tegoba i pomaže probavi.
Posljednjih godina popularno ih je piti i uz zreli pu erh. Ove se naranče u Kini nazivaju ‘Xiao Qing Gan’ (mala zelena naranča), ‘Gan Pu’ (pu erh od osušene narančine kore) ili ‘Chenpi Puer’ (pu erh od odležane narančine kore).
Chenpi pu-erh općenito su skupi zbog visokih troškova rada za proizvodnju i pojedinačno pakiranje. Mlade zelene naranče su skuplje od samog zrelog pu erha.
Priprema – čajnik:
- 1 kom
- 200 ml vode
- temp. 90°C
- prelijevanja 5: 1-2 min, 2 min, 2,5 min, 3 min, 4 min
Priprema – gaiwan:
- 1 kom
- 110 ml vode
- temp. 90°C
- prelijevanja 7: 20s, 20s, 30s, 45s, 55s, 65s, 80s