Porijeklo: Jingmai, Yunnan, Kina
Vrijeme berbe: proljeće 2018.
Planina Jingmai nalazi se na jugozapadnoj granici pokrajine Yunnan, u okrugu Lancang, u gradu Pu’er. Nekoliko sati putovanja dijeli planinu Nannuo od Jingmaija, ali okus Shu pu-erha proizvedenog u ovoj drevnoj planini je topao i vrlo poznat.
Jingmai je stekao popularnost bog velike raznolikosti divljih i starih stabala čaja, ali ono što nas je fasciniralo je njegova složenost okusa i prekrasne zlatne nijanse u prešanim listovima. Njihova aroma ima mekoću koja podsjeća na Nannuo shu pu-erh. Jingmai također ima blago gorkasti naknadni okus. Ova izvrsna kvaliteta oslobađa intenzivan miris datulja, koji ostaje u šalici čak i kada toplina infuzije nestane.
Prešani su kamenom kako bi se omogućilo najbolje starenje tijekom odležavanja.
Priprema – čajnik:
• 5 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 90°C
• prelijevanja 4-5: (10s te vodu izliti), 1 min, 1,5 min, 2 min, 2,5 min, 3 min
Priprema – gaiwan:
• 4 g čaja
• 120 ml vode
• temp. 100°C
• prelijevanja 8: (10s te vodu izliti), prvo prelijevanje 15s, iduća produžiti za 5-10 s