Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 46,45 € (350 kn)

Emerald Forest Organic Supreme Kirishima Matcha 30g

28,54  (215,00 kn)

*PDV je uključen u cijenu

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: UC6344-30 Kategorije: ,

Emerald Forest Organic Supreme Kirishima Matcha 30g

28,54  (215,00 kn)

*PDV je uključen u cijenu

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: UC6344-30 Kategorije: ,

Emerald Forest Organic Supreme Kirishima Matcha 30g

Vrijeme berbe: prva berba 2022.
Porijeklo: Kirishima, Kagoshima, Japan
Kultivar: yabukita, yutaka midori
Način branja: ručno

Organski čaj Kirishima Matcha uzgaja se više od 20 godina, mnogo prije nego što je industrijski uzgoj čaja počeo ići organskim putem.
Čajevac organske Kirishima Matche raste potpuno prirodno. Svakog jutra uzgajivači čaja Kirishima pažljivo ispituju stanje tla, provjeravaju vrijeme, temperaturu i relativnu vlažnost zraka, provjeravaju boju i miris lišća, a zatim odlučuju kako postupati s listićima za taj dan.

Ova Organic Matcha Supreme Kirishima iz serije “Emerald Forest” tj. Smaragdna šuma, kvalitetom, bojom, okusom i mirisom je među najboljima svoje vrste. Jedna je od rijetkih koja se može piti i kao “koicha” i kao “usucha”. Dok “koicha” od nekvalitetnih, konvencionalnih sorti matche ima neugodnu gorčinu, ova matcha je ugodnog i intenzivnog okusa zahvaljujući visokoj koncentraciji hranjivih tvari.

Poseban umami okus koji ostaje u ustima i prirodna slatkoća u savršenoj su ravnoteži. Žarko zelene boje i kremaste teksture, ova organic Matcha koristi samo list bez stabljike i žilica koje gotovom čaju znaju dati gorak okus i smanjuju koncentraciju hranjivih sastojaka. Listovi ovog čaja se pažljivo suše, a zatim se melju između dva granitna kamena te za svakih 40 grama praha mljevenje traje sat vremena. Na ovaj način sprečava se zagrijavanje listova koji bi time izgubili vrijedan sastav i vrhunski okus.

Fino mljeveni prah organskog Kirishima matcha čaja nudi velike blagodati samo miješanjem s vodom jer važne hranjive tvari koje su prirodno prisutne u lišću čaja, npr. katehini, saponini i vitamini, tijelo može lako apsorbirati.

Organic Kirishima Matcha jedini je autentični matcha čaj u Japanu koji nudi nepogrešiv okus vrhunske matche.
Aromu dobiva zbog svog jedinstvenog smještaja u vulkanskom gorju Kirishima gdje tipični slojevi magle prirodno doziraju sunčevu svjetlost biljkama čaja.
Organski čaj Kirishima Matcha ne koristi se samo u japanskoj čajnoj ceremoniji. Vrhunski kuhari u najboljim restoranima koriste ga za kulinarske eksperimente, a popularnost stječe i u Tokiju.

   

   

Priprema usucha:
Za pripremu je potrebna metlica od bambusa, 1-2 grama praha (otprilike 1/4 čajne žličice) i zdjela za Matchu.
Uliti 80 ml vode temperature 60°C koja je prethodno bila zagrijana na 100°C. Brzo miješati matcha metlicom u slovo M ili W dok se ne stvori bogata pjena.

Priprema koicha:
Za pripremu je potrebna metlica od bambusa, 4 grama praha (otprilike 2/3 čajne žličice) i zdjela za Matchu.
Uliti 20 do 50 ml vode temperature 60°C koja je prethodno bila zagrijana na 100°C. Polagano miješati u krug dok se ne dobije gusta, kremasta pasta bez grudica.