Porijeklo: Xinhui, Guangdong, Kina
Vrijeme berbe: proljeće 2021.
Težina: 1 kom teži otprilike 8-9 g
Ova kineska mandarina maleno je blago prekrasnog okruglog oblika, ispunjena najkvalitetnijim Gongting Pu-erh čajem, visokokvalitetnim shu Pu-erhom iz Jingmaija. Ova manja verzija koja se na kineskom naziva xiǎoqīnggān (小青柑) dolazi od prve berbe kada su mandarine manje i svježije, a njihova kora ima nježne svjetlozelene nijanse te je najkvalitetnija jer je njihova aroma tada dovoljno jaka da aromatizira čaj. Kora im je toliko mekana da ih samo najvještiji majstori čaja mogu isprazniti od slatkih plodova i napuniti pravom količinom listića čaja.
Okusi mandarine i čaja stapaju se u jedinstvenu, slatku i mirisnu infuziju koja oslobađa svu toplinu ljetnog sunca i svu svježinu prvih jesenskih vjetrova. Tekućina je bogate tamne boje s nijansom svijetlog zlata s obzirom na to da lišće prolazi kroz višestruke infuzije, dok se velika postojanost arome zadržava na nepcu.
Čuvanje: može se čuvati u originalnoj ambalaži ili u keramičkim vazama. Izbjegavajte toplinu, svjetlost i vlagu.
Priprema – čajnik:
• 1 kom
• 200-250 ml vode
• temp. 100°C
• prelijevanja 3: 2 min, 2,5 min, 3 min
Priprema – gaiwan:
• 1 kom
• 100-150 ml vode
• temp. 100°C
• prelijevanja 10-15: (isprati 5-10s te vodu izliti), prvo prelijevanje 20s, iduća produžiti za 5-10 s