Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Organic Freeze dry Matcha cube

18,50 

*PDV je uključen u cijenu

Na zalihi

SKU: 110104-1 Kategorije: ,

Organic Freeze dry Matcha cube

18,50 

*PDV je uključen u cijenu

Na zalihi

SKU: 110104-1 Kategorije: ,

Organic Freeze dry Matcha cube

Vrijeme berbe: prva berba 2022.
Porijeklo: Uji, Kyoto, Japan
Način branja: ručno
Količina: 9 g (30 kom x 0,3g)

Freeze dry Matcha je novi proizvod koji nadoknađuje nedostatke Matche. Sušenjem zamrzavanjem matche otopljene u vodi u kockicama se smanjuje udio vode (koji se inače u zelenim čajevima nalazi 4%) s 4% na 1% bez gubitka hranjivih sastojaka matche. U konačnici, ova Matcha ima samo 1% vode što omogućava da zadrži visokovrijedan sastav godinu dana duže nego matcha u prahu. Kockice su vrlo nježne i lagane jer sadže puno manje vode od klasičnog matcha praha te se vrlo lako tope u vodi ili ustima ako se jedu same.

Chanoka je čajana u Ujiju u Kyotu. Kyoto ima najdužu povijest japanskog čaja i jedno je od najkvalitetnijih područja uzgoja i proizvodnje. Uji je poznat po vrhunskom zelenom čaju kao što su matcha, gyokuro i sencha.
Chanoka je započela prvom plantažom još davne 1907. godine, a čajanu su osnovali 1965. te od tada proizvode tradicionalni visokokvalitetni zeleni čaj. Nedavno su predstavili novi stil vrlo popularne matche – Freeze dry Matchu te su primili nagradu za izvrsnost od Gospodarske komore Kyota.

Matcha je zeleni čaj u obliku praha koji se koristi u ceremoniji čaja. Otprilike u travnju, kada nakon hladne zime izbiju pupovi koji su u potpunosti pohranili hranjive tvari za godinu dana, plantaža matcha čaja se prekriva. Prekrivanjem sunčeva svjetlost omekšava, mladice sporije rastu, miris je osvježavajući i nježan, a okus postaje slađi.

Matcha se proizvodi samo od takvih posebnih izdanaka. Čajevi se najčešće piju ekstrahiranjem sastojaka vrućom vodom. Matcha se dobiva drobljenjem svih listova čaja s kojih su uklonjene tvrde žilice. Time se dobiva sva hranjiva vrijednost listova čaja tako da se prah miješa s vrućom vodom i konzumira cijeli list, a ne samo infuzija.
Kozumiranjem Matche unosimo u organizam dvostruko više katehina od običnog zelenog čaja. On regulira krvni tlak i razinu šećera u krvi te inhibira apsorpciju masti.

Matcha je odlična za vaše zdravlje, ali budući da je u prahu, povremeno je teško rukovati njome.

Prednosti Freeze dry Matche:
– Nakon što se otopi, lako se ponovno miješa.
– Budući da se jednom otopi i osuši smrzavanjem, dio iz kojeg je voda izašla postaje šupljina koju lako prodire voda i topi ju.
– Ima manje vode od obične matche, a razdoblje jamstva kvalitete produljeno je za godinu dana duže nego za matche u prahu.
– Vrlo je praktična za putovanja.

Priprema:
Vrućom vodom – matcha kockice (2-3 kom) stavite u posudu i otopite u 100-150 ml vruće vode (vode) za uživanje.
Hladnom vodom – boci; dodajte 4 ili 5 matcha kockica u bocu s vodom i dobro protresite.
Jestiva sama –  U okusu ovog čistog čaja možete uživati tako da stavite kockicu na jezik i polako otopite. Bez dodavanja šećera, mlijeka ili zaslađivača, tako da možete uživati u originalnom okusu matche. Idealno za ljude koji su svakodnevno zaposleni, koji vole prirodu i koji vole pravi okus matche, ali i jednostavnu pripremu.