Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Organic Hojicha Powder

Hojicha je japanski zeleni čaj koji je nastao u Kyotu prije gotovo 100 godina.

Od: 1,59 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: JH-8462 Kategorije: ,

Organic Hojicha Powder

Hojicha je japanski zeleni čaj koji je nastao u Kyotu prije gotovo 100 godina.

Od: 1,59 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: JH-8462 Kategorije: ,

Organic Hojicha Powder

Porijeklo: Kyoto, Japan

Hojicha je japanski zeleni čaj koji je nastao u Kyotu prije gotovo 100 godina. Sam naziv Hojicha znači „pečeni čaj“. Za razliku od tradicionalnih zelenih čajeva, hojicha se nakon parenja listića peče. Postupak pečenja uklanja gorčinu i daje Hojichi svojstveni zemljani miris, crvenkasto-smeđu boju i jedinstven pečeni okus. Postupak pečenja izlučuje gotovo sav tein iz čaja te je Hojicha savršena alternativa kavi za one koji traže ugodno i toplo piće popodne ili navečer.

Hojicha powder sastoji se od listića i stabljika senche. Listići (Leaf sencha) čine 65%, a stabljike (Kuki sencha) 35% praha.

Preporuča se nakon težih jela.

Prah Hojiche se može koristiti na razne načine. Može se umiješati u toplo mlijeko, s vodom, u razne deserte, sladolede…. Desertima daje vrlo ugodnu aromu koju će obožvati i djeca.

Sastav:Visok postotak antioksidansa, a nizak teina.

Djelovanje:Kao i ostale vrste zelenih čajeva, houjicha pomaže u održavanju imuniteta, zdravlja srca i krvnih žila, potpomaže mršavljenju i pridonosi boljitku čitavog organizma.

Priprema:

Za pripremu je potrebna metlica od bambusa, 1,5 gram praha (otprilike 1/4 čajne žličice) i zdjela za Matchu.
Uliti 100 ml vode temperature 70°C na prah i brzo miješati metlicom dok se prah potpuno ne otopi i stvori se pjena na vrhu. Ako ne popijete odmah, potrebno je malo promiješati prije ispijanja da se podigne prah koji se slegao na dno.