Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Shiboridashi Tokoname – Gyokkō Yōhen

140,00 

*PDV je uključen u cijenu

Na zalihi

SKU: Y89310-1 Kategorija:

Shiboridashi Tokoname – Gyokkō Yōhen

140,00 

*PDV je uključen u cijenu

Na zalihi

SKU: Y89310-1 Kategorija:

Shiboridashi Tokoname – Gyokkō Yōhen

Podrijetlo: Tokoname, prefektura Aichi, Japan
Kapacitet: 80 ml
Neglaziran

Originalni japanski ručno izrađen ravni čajnik bez ručke iz poznatog studija Gyokko u Tokonameu. Idealan za pripremu vrhunskog japanskog zelenog čaja. Izrađen od prirodne crvene Shudei gline posebnom kombinacijom redukcijskog i oksidacijskog pečenja za nasumično bojanje (Yohen).

 

Poklopac savršeno prijanja s obzirom na suriawase tehniku izrade što znači da se tijelo čajnika i poklopac trljaju jedan o drugi kako bi se napravio poklopac koji savršeno odgovara.

Iz najstarije od legendarnih šest drevnih peći (roku koyo), Tokoname proizvodi visokokvalitetno zemljano posuđe od 12. stoljeća. Naslage gline bogate željezom zaslužne su za karakterističnu crvenu boju koja, zajedno s oksidacijskim pečenjem, utječe na okus čaja. Posebnost proizvodnje Shiboridashija iz Tokonamea su poklopci, izrađeni ručno kako bi savršeno pristajali uz tijelo.

 

Gyokkō Studio, koji vodi majstor Gyokkō Yoshitaka Umehara, jedna je od najpoznatijih u Tokonameu. Od svog osnutka obiteljsko poduzeće posvećeno je viziji proizvodnje najkvalitetnije i umjetničke keramike po pristupačnim cijenama. Prema riječima majstora Gyokkōa, njihov cilj je raditi zajedno kao tim na proizvodnji ručno rađenog kyusua za sve. Čvrsto vjeruju da se puni potencijal japanskih čajeva najbolje može razviti u ovakvoj vrsti čajnika.

 

Pogodan za sve japanske čajeve. Čajnici proizvedeni redukcijskim pečenjem pomažu zelenom čaju da ima veće i uravnoteženije tijelo te tako ističe aromatične tvari i općenito bolji okus. S obzirom da je neglaziran, preporuča se koristiti za sličnu vrstu čaja. Izrađen od prirodne gline razvija patinu u interakciji sa svakim čajem, poboljšavajući i intenzivirajući svoj okus tijekom vremena. Iz tog razloga izbjegavajte korištenje vode iz slavine ili flaširane vode s visokim udjelom kamenca. Meka voda (slično prirodnoj planinskoj izvorskoj vodi) neće oštetiti patinu.

Shiboridashi prije upotrebe prvo treba zagrijati s vodom kako bi glina bolje reagirala s listićima čaja. Tek tada se dodaje čaj. Poznavatelji obično pripremaju čaj puno jači od početnika koji su manje naviknuti na intenzivan okus japanskih čajeva. Za najbolje rezultate, napuniti vodu samo do gornje trećine.

Čišćenje:

Za pravilnu njegu visokokvalitetne japanske keramike, uvijek koristite meku vodu tijekom pripreme i čišćenja. Nakon posljednje infuzije ispraznite shiboridashi i snažno ga isperite samo vodom. Nemojte strugati niti čistiti unutrašnjost. Kratko obrišite izvana čistom krpom i ostavite ga otvorenog da se potpuno osuši prije spremanja.

  • Ne prati u perlici posuđa
  • Ne stavljati u pećnicu ni mikrovalnu pećnicu
  • Ne stavljati na štednjak niti blizu otvorenog plamena

 

Prijavite se za naš Newsletter.

Prijavom za newsletter primat ćete sve obavijesti o novim proizvodima i proizvodima na akciji