Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

2020 Bohetang Yiwu Sheng pu-erh 357g

305,00 

*PDV je uključen u cijenu

Samo 2 komad(a) na zalihi

SKU: EL1312-6 Kategorija:

2020 Bohetang Yiwu Sheng pu-erh 357g

305,00 

*PDV je uključen u cijenu

Samo 2 komad(a) na zalihi

SKU: EL1312-6 Kategorija:

2020 Bohetang Yiwu Sheng pu-erh 357g

Porijeklo: Bohetang, Yiwu, Xishuangbanna, Yunnan, Kina
Vrijeme berbe: proljeće 2020.

Bòhétáng se nalazi u dubokoj magli područja Yiwu, kraljice sheng pu-erha na nadmorskoj visini od oko 1800 metara. Zbog neobičnog zemljopisnog položaja teško je dostupan neprohodnim cestama te je slabo produktivan, ali je iz istih razloga povijesno učinio Bohetang čaj rijetkim i dragocjenim.

Posljednjih godina, čaj od drevnog stabla postupno je postao poznat ljubiteljima čaja.  Yiwu, Luoshuidong, Fengfengzhai i Maheizhai su dobro poznata sela, a Yiwu pokriva površinu od 750 četvornih kilometara. Osim nekoliko sela koja su kao kap u moru, ostalo područje većinom prekrivaju prašume.  Ove šume su raj drevnih stabala čaja.

Područje Bohetanga koje prekriva čaj nije veliko, a stabla su vrlo stara i neujednačena. Većina stabala su veličine 5-8 m, a najveće je visoko preko 12 metara što je rijetkost za drevno drvo čaja u Yiwuu.

Već prvi gutljaji ovog čaja dodatno objašnjavaju razlog njegove vrijednosti. Velika slatkoća odmah ispuni nepce, a dugi tanki listovi puni dragocjenih pupoljaka, ispuštaju jedinstveni bogat miris bez premca čak i među najpoznatijim pu-erh čajevima planine. Ova svježa nijansa naknadno prelazi u delikatnu mekoću gdje dolazi do izražaja delikatna nota malina i crvenih jabuka s iznenađujućom umami notom. Cvjetni miris koji ostaje miješa se s nježnom nijansom gljiva Yunnana.

Planinsko područje Yiwua bilo je jako cijenjeno zbog svog prepoznatljivog nježnog okusa čaja te se koristio u čast careva koji su željeli njegovo dragocjeno lišće. Yiwu planina je kroz stoljeća stekla titulu kraljice Shengpua. Mnogi ljubitelji čaja pisali su i govorili o ovom čaju, a brojni trgovci tvrdili su da posjeduju originalni okus Yiwua. Sve različite strane ovog područja imaju svoj jedinstveni okus i pridonose stalnom ponovnom stvaranju ideje autentičnosti.
Okus čaja je mekan, sladak te uz minimalne tragove trpkosti. Osjete se lagane naznake mente.

Čuvanje: listovi se mogu čuvati u originalnoj ambalaži ili u keramičkim vazama. Izbjegavajte toplinu, svjetlost i vlagu.

Priprema – čajnik:
• 5 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 85-90°C
• prelijevanja 4-5: (10s te vodu izliti), 1 min, 1,5 min, 2 min, 2,5 min, 3 min

Priprema – gaiwan:
• 4 g čaja
• 100 ml vode
• temp. 95-100°C
• prelijevanja 12-15: (10s te vodu izliti), prvo prelijevanje 10s, iduća produžiti za 5-10 s