Porijeklo: Guafengzhai, Yiwu, Xishuangbanna, Yunnan, Kina
Vrijeme berbe: proljeće 2008.
Stone-pressed cake
Ova jedinstvena berba s planine Yiwu odležava od 2008. i jedan od najcjenjenijih sheng pu-erh čajeva. Yiwu je jedno od povijesno najpoznatijih proizvodnih područja Pu-erh čaja, a nježnni i suptilna delikatnost donijeli su mu titulu kralja pu-erh čajeva.
Ovaj dragocjeni čaj oduševljava primamljivim okusom, blistavom tekućinom i ugodnim mirisom. Njegova aroma predstavlja živu zemljanu aromu fermentacije, tipičnu za odležani sheng pu-erh. Međutim, ova se značajka pojavljuje tek u naknadnom okusu nakon početne mekoće, a u kombinaciji s bogatom slatkoćom meda i dugotrajnim notama kineske datulje.
Kompleksan i fascinantan okus rezultat je stoljetnog znanja i umijeća u proizvodnji ovog čaja čiji se nježni listovi pažljivo beru i biraju među najrascvjetanijim stablima divljeg čaja te prešaju u oblike kolača koji odležavaju godinama. Starenjem dobivaju jedinstvene arome prolaznog vremena.
Čuvanje: listovi se mogu čuvati u originalnoj ambalaži ili u keramičkim vazama. Izbjegavajte toplinu, svjetlost i vlagu.
Priprema – čajnik:
• 5 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 85-90°C
• prelijevanja 4-5: (10s te vodu izliti), 1 min, 1,5 min, 2 min, 2,5 min, 3 min
Priprema – gaiwan:
• 4 g čaja
• 120 ml vode
• temp. 100°C
• prelijevanja 12: (10s te vodu izliti), prvo prelijevanje 15s, iduća produžiti za 5-10 s