Vrijeme berbe: 10 travnja 2022.
Porijeklo: Huang Cao Ba, Jinggu, Simao, Yunnan, Kina
Visina vrta: 1800 m
Kultivar: Yunnan medium small leaf (Mao Er Duo)
Način branja: ručno
Huang Cao Ba prilično je izolirano selo udaljeno oko 100 km od okružnog grada Jinggu u regiji Pu-erh. Do sela sa 700 stanovnika vodi 60 km malih, neravnih i vlažnih cesta kroz šume.
Ovdje se nalazi veliko područje starih stabala čaja na nadmorskoj visini od oko 1800 m. Staro stablo čaja u Huang Cao Ba posebno je po tome što ima srednje male listove, za razliku od čaja s velikim listovima kao kod većine drugih Yunnan čajeva.
List čaja je simpatičnog ovalnog oblika i izgleda kao mačje uho pa je tako od lokalnih farmera i dobio naziv Mao Er Duo Gong Cha (Čaj od mačjeg uha).
Pu-erh čaj huang cao ba ima vrlo sladak okus i često se spominje kao čaj s najslađim okusom Yunnana.
Priprema – čajnik:
• 5 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 85-90°C
• prelijevanja 4-5: (10s te vodu izliti), 30s, 1 min, 1 min, 1,5 min, 2 min
Priprema – gaiwan:
• 6-7 g čaja
• 110 ml vode
• temp. 85-90°C
• prelijevanja 8: (10s te vodu izliti), 5s, 10s, 15s, 20s, 30s, 30s, 40s, 50s